x

UNIŠTENA MINA IZ DRUGOG SVETSKOG RATA: Pogledajte kontrolisanu eksploziju u Riječkom zalivu

Zanimljivosti

20. Mar 2023.

U Riječkom zalivubje juna 2022. godine, prilikom radova, pronađena podvodna mina zaostala iz Drugog svetskog rata. U sebi je krila čak 690 kilograma eksplozivnog materijala, zbog čega je morala da bude uništena kontrolisanom eksplozijom na bezbednoj lokaciji. Na snimku se vidi razorna moć čak i posle osam decenija na morskom dnu

Povezane vesti

Zanimljivosti

RUSKA VEŽBA: Vežbe sa raketnim sistemom Jars održavaju se u Irkutskoj oblasti Rusije

Trupe ruskih strateških raketnih snaga održale su u Irkutsku zajedničke komandno-štabne vežbe sa mobilnim kopnenim raketnim sistemom Jars, na snimku objavljenom u ponedeljak. Na snimku se takođe vidi kako vojnici izvode manevre, uvežbavaju sukobe sa simuliranom „diverzantskom i izviđačkom“ grupom i lansiraju bespilotne letelice. Prema podacima ruskog Ministarstva odbrane, u vežbi je učestvovalo više od 3.000 vojnika i oko 300 jedinica tehnike. Ministarstvo je dodalo da su vežbe pokazale „visok nivo“ borbene obuke formacije Irkutsk i da su pomogle da se poboljša nivo obuke i kohezije unutar jedinica.

Pogledaj sad

Još videa

Planeta

EKSPLOZIJA U JERUSALIMU: Viđene eksplozije, sirene zavijaju u istočnom Jerusalimu

Sirene za vazdušni napad čule su se u Jerusalimu u ranim jutarnjim satima u nedelju kada su iranski dronovi i projektili ušli u izraelski vazdušni prostor. Iran je u subotu uveče lansirao stotine dronova i projektila prema Izraelu u prvom direktnom napadu Teherana na jevrejsku državu, signalizirajući veliku eskalaciju tenzija u regionu. Američki sekretar za odbranu Lojd Ostin rekao je da je Vašington presreo "desetine projektila i bespilotnih letelica" pre nego što su ušli u izraelski vazdušni prostor. Predsednik Džo Bajden ponovio je svoju „gvozdenu“ podršku jevrejskoj državi i rekao da će sazvati sastanak G7 u nedelju.

Pogledaj sad